Rygsmerter er en udbredt lidelse - et problem vores siddebolde kan afhjælpe

Oprettet d. under Bolden som stol, Bedre holdning

Rygsmerter er en udbredt lidelse, der rammer en stor del af befolkningen hvert år. Men der er en naturlig forklaring på dette, da alt for mange mennesker tilbringer størstedelen af deres tid siddende på en stol, i samme stilling, uden at bevæge deres krop. Disse mange rygproblemer er resultatet af vores "moderne" livsstil, hvor vi sidder for meget og for længe - i skolen, på arbejdet og endda i fritiden, især foran computeren. Mangel på bevægelse fører til manglende træning af musklerne og udgør en alvorlig risikofaktor for vores rygsundhed.

En siddebold kan hjælpe

Vores siddebolde er opstået som en løsning på behovet for et sundt og rygvenligt alternativ til den traditionelle stol. I modsætning til en stol er bolden aktiv og giver efter, hvilket træner kroppens kerne- og mavemuskler og øger blodcirkulationen. Når du sidder på bolden, kan du ikke undgå at involvere dine muskler og træne dem. Dette styrker dine ryg- og mavemuskler og forbedrer din balanceevne. Med andre ord mindsker vores bold risikoen for rygproblemer i fremtiden.

Hvad er forskellen mellem en siddebold og en almindelig stol?

Nedenfor har vi illustreret, hvad der sker med din ryg, når du sidder på vores bold sammenlignet med en almindelig stol:

 

Når du sidder på en almindelig stol, sker der følgende med din ryg:

Desværre blev kroppen ikke taget med i overvejelserne, da stolen blev opfundet. Det betyder, at mange stole er designet ud fra kriterier, der ikke gavner kroppen. Men kroppen er ikke skabt til at sidde ned, den er skabt til at gå, stå og ligge ned. På en normal stol kommer man hurtigt til at sidde i en stilling som belaster muskler og ledbånd, hvilket får rygsøjlen til at forme sig som et "C". Det begrænser blodcirkulationen i hoften og klemmer blodkarrene på bagsiden af lårene. Dette er skadeligt for kroppen, da en stærk ryg naturligt har en dobbelt "S" form, som illustreret ovenfor.

Når du sidder på vores siddebold:

Vores bold hjælper med at bevare og støtte den naturlige dobbelte "S" form, som vores krop er skabt med. Når du sidder på vores bold, skal sædehøjden være højere end knæleddet med en vinkel på 15-20°. Denne stilling sikrer en åben position i bækkenet, som sørger for optimal blodcirkulation til benene. Blot ved at sidde på siddebolden styrkes kroppens kernemuskulatur. Bolden fungerer som en bevægelig stol, der stimulerer musklerne og forbedrer balancen. Med en siddebold bliver "at sidde ned" ikke længere en statisk aktivitet, men en dynamisk og aktiv bevægelse. Det vil komme naturligt at skifte stilling oftere, hvilket er nøglen til at få mere bevægelse i kroppen i løbet af dagen. Men en siddebold sker dette helt uden man tænker over det.

En dårlig ryg er ofte lig med en svag ryg - siddebolden kan forebygge rygproblemer

Blandt kvinder blev fitnessbolde en stor succes med indførelsen af coretræning, men mænd har lige så meget brug for at styrke de små muskler i lænden og op ad ryggen. Vores stillesiddende arbejde har resulteret i, at mange mennesker i dag lider af en "dårlig" ryg, men i virkeligheden er det nok mere en "slap" ryg, da musklerne forsøger at kompensere ved at finde hvile i positioner, der ikke er sunde på lang sigt. Dette resulterer i store smerter, som faktisk kunne have været undgået, hvis vi havde taget os tid til at forebygge gennem træning i stedet for at behandle symptomerne, når smerten først opstår. Desværre er smerter ofte ikke nok til, at folk begynder at gøre noget ved deres svage ryg, og der ses derfor også en tendens til dårlig holdning. Så hvis du ikke bruger en fitnessbold til at holde smerterne væk, så træn i det mindste din ryg for at se godt ud.

Se vores udvalg af siddebolde og træningsbolde

 


 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar