Virksomheder

Siddebold i virksomhed

 

Flere og flere virksomheder ser værdien i, at medarbejderne holder sig i form rent fysisk - derfor er der større og større fokus på træning og fitness på arbejdspladsen. Det giver større velvære, færre sygedage, mere aktivitet og frem for alt større motivation og tilfredshed hos den enkelte medarbejder.

 

Med Sitsolution-bolden - der har små ben og er skabt til kontorbrug, går det op i en højere enhed – de bliver stående når den ikke er i brug og rengøringen går som en leg fordi bolden let kan stå på bordet.

 


Vi er ikke skabt til at sidde
på stole, men til at gå, løbe, stå og ligge ned, med andre ord være i bevægelse. Det har ændret sig radikalt i løbet af få år. I dag er mange inaktive og sidder ned en stor del af dagen.Mange virksomheder – både store og små - benytter vores aktive siddeløsninger som alternativ til den almindelige kontorstol. Man sidder behageligt samtidig med at ryg og mavemuskler styrkes. Desuden åbnes de store blodårer i benene fordi bolden ikke trykker på undersiden af lårene.

 

Se og køb din egen Sitsolution-bold her.

Hvilke forskelle er der på at sidde på en stol og benytte en bold?

 • Mange synker sammen på en stol, ryggen rundes hvilket giver risiko for diskoprolabs og andre rygskader. Når man sidder på bolden kan man på samme måde synke sammen, men det er ikke behageligt, derfor vil man automatisk ændre stilling oftere end på en stol pga. boldens bevægelighed. I virkeligheden kan man sige, at den korrekte siddestilling altid er den næste.
 • Sidder man på en stol vil man sidde låst selvom de har vippe funktioner. Med bolden sidder man aktivt.
   
 • Man bliver nødt til at rejse sig fra bolden hvis man skal have fat i ting bag ens ryg. Det betyder, at man tager f.eks. en mappe mere korrekt end bare lige at dreje stolen lidt, tage mappen i en hånd med skæv belastning i ryg, skuldre og nakke til følge.
   
 • Sidder man på en stol fristes man let til at dreje hele kroppen til skade for ryggen, da disse drejninger ofte foregår til samme side.
   
 • Bolden er en aktiv siddeløsning fordi kroppen skal arbejde for at holde ”balancen” det styrker muskler og stimulerer blodomløbet – der pumpes blod ind omkring discus skiverne i ryggen etc..
   
 • Ryg og mave kan let strækkes på bolden, det er blot at læne sig tilbage eller ligge på den.

 

Læs mere om siddeboldens positive effekter her.

En relativ stor del af sygefravær på arbejdspladserne skyldes rygproblemer - Vi sidder for meget ned!

z

Stillesiddende kontorarbejde er det værste for ryggen. I løbet af blot én generation har rigtig mange fået stillesiddende arbejde. Ryg– og mavemuskler bliver slappe. Krop og skelettet kan ikke holdes oppe uden overbelastning. Ydermere forværres situationen af mange uhensigtsmæssige drej af kroppen i løbet af dagen. Det fører til folkesygdommen ”ondt i ryggen”, idet det er rygsøjlen der skal holde kroppen oprejs – og den hviler ofte op ad et ryglæn det meste af dagen.

 

Det er ikke nok at bruge 1 time om ugen på motion - men her kan bolden hjælpe. Den gør, at man ubevidst, konstant skifter arbejdsstilling for at holde balancen. Derved trænes både musklerne og balance.

Effektive møder med bolden i Mødelokalet

Alle kender situationen i mødelokalet hvor kun en del af deltagerne er aktive. Vi har fået utrolig god respons fra virksomheder, der benytter bolde i mødelokalet. Nogle af fordelene er:

 

 • Alle bliver aktive og er med, man kan ikke læne sig tilbage og slappe af.
   
 • Det er svært at være sur samtidig med man sidder på en bold, ”legebarnet” kommer op i alle.
   
 • Møderne bliver mere effektive fordi alle er med.
   
 • Når man er kropslig aktiv, smitter det af på den mentale aktivitet.
   
 • Møderne bliver mere positive, muligvis med bedre løsninger til følge og man oplever ikke så mange ”knoppede” diskussioner.
   
 • Alle har været med til møder hvor 2 diskuterer en petitesse og bruger alles tid. Resten af mødedeltagerne tænker deres men siger intet. På en stol kan det være svært at bruge kropssproget, men med bolde, så går der ikke lang tid før 1-2 af mødedeltagerne begynder at ”hoppe” på bolden. Det signal opfattes straks af dem der diskuterer og der bliver hurtigt fundet en løsning.
   
 • Så langt de fleste vil sige mødet blev mere effektivt og positivt.
   

Alt i alt: køber du en bold, så får du meget mere end bare en bold!

Kontakt os for en uforpligtende demonstration eller få en bold på prøve.

Siddepuder og Skråpuder

Hvis det af en eller anden grund ikke er muligt at bruge bolde på enkelte arbejdspladser – f.eks. pga. skarpe genstande - så er den flade, runde Activa Disc eller skråpuden FIT-SIT glimrende alternativer – FIT-SIT har massage-dupper, der er med til at forøge blodgennemstrømningen. Den er fyldt med luft og samtidig med at man sidder blødt og behageligt, får man automatisk næsten samme siddestilling som med boldene.

 

Activa Disc er også luftfyldt. Ved at fylde den mere eller mindre med luft kan man opnå noget af den samme virkning som med boldene. Den kan med fordel også benyttes i bilen, hvor man jo ofte sidder i nøjagtig samme stilling i timevis. Med ganske lidt luft i Activa disc’en kan man vippe lidt fra side til side – undgå at blodårene klemmes af – og lidt senere på turen flytte den til ryggen og derved sídde langt mere aktivt end normalt. På kontoret kan den også lægges på gulvet og benyttes som balance-pude, så der for alvor kommer gang i blodomløbet.

 

Se vores udvalg af siddepuder og Skråpuder her. 

 

Vi står altid til rådighed hvad angår vejledning og gode råd ift. vores produkter og træningsmuligheder i den enkelte virksomhed.

 

Kontakt os her for nærmere information.