I hjemmet

Der er masser af forskellige måder en siddebold eller træningsbold kan bruges i hjemmet. Bolden fungerer både som en ergonomisk stol og et multifunktionelt møbel, samtidig med at den også er et fleksibelt træningsredskab til hele kroppen. 

Med et betræk bliver din siddebold eller træningsbold forvandlet til et stilfuldt møbel der passer ind i din indretning, samtidig med at den bliver mere behagelig og modstandsdygtig overfor slid. 

 

 

Se vores udvalg af siddebolde med betræk her

 

 

På hjemmekontoret


En siddebold er et oplagt alternativ til en traditionel kontorstol. 
Med en siddebold bliver det ”at sidde ned” ikke længere en statisk bevægelse, men en dynamisk og aktiv bevægelse.
Når du sidder på en siddebold, bliver din rygsøjle naturligt holdt i sin naturlige S-form. Din kropsholdning bliver på den måde løftet, og ryg- og mavemusklerne aktiveres til at opretholde rygsøjlen.
Når man sidder på et underlag, der er i bevægelse, ændres siddestillingen konstant, hvilket er med til at stabilisere kroppen. Dertil kommer, at muskulaturen styrkes, hvorved blodcirkulationen i kroppen forbedres. Dette giver både en sundere krop og øget energi og koncentration. 
 

 

Du kan læse mere om hvordan en siddebold kan forbedre dit arbejdsliv her 

 

 

 

 

 

 

Ved spisebordet

Du behøver ikke at sidde på en siddebold hele dagen, for at opnå resultater og mærke at din ryg bliver stærkere. 
Hvis du sidder på en almindelig kontorstol hele din arbejdsdag, kan det være nok at skifte til at sidde på siddebolden ved spisebordet derhjemme. Prøv at starte med at gøre det til en vane at sidde på bolden ved morgenmaden, for at få blodomløbet igang og en god kropsholdning lige fra morgenstunden.

 

Foran fjernsynet

Selvom man sidder aktivt på bolden, så opleves det ofte som lidt befriende – foran TV’et kan man hoppe lidt på bolden så man ikke sidder og falder helt hen – og især elsker ungerne at sidde helt frit og kunne køre fra side til side – frem og tilbage eller hoppe – det betyder, at man stadig er frisk når udsendelsen er forbi – man har ikke siddet helt passivt som tilskuer

 

 

 

Læs mere om hvordan en aktiv siddestilling påvirker hele kroppen 

 

 

 

 

 

 

På børneværelset
 

Mange oplever at de børnemøbler der er købt til børneværelset ikke rigtig bliver brugt – i stedet sidder børnene på gulvet eller på sengen. Det skyldes ofte at møblerne ikke er særlig gode rent ergonomisk – så børnene finder hurtigt en bedre måde at sidde på når de leger eller spiller computer – men med en bold er sagen ofte en helt anden. Til større børn er en siddebold et godt  alternativ til en stol til de stillesiddende aktiviteter.

Mindre børn, der ikke er store nok til at sidde på bolden, kan stadig have stor glæde af at lege med en bold. Hele kroppen og mange muskler og sanser bliver brugt i legen. For børn kommer det helt naturligt at lege med bolden og de laver helt af sig selv mange af de øvelser og bevægelser som voksne skal instrueres i. 
At lege med en træningsbold eller en siddebold træner motorik, balance og koordinationsevne, samtidig med at musklerne styrkes. 
 

Vores systue har udviklet de populære betræk til vores siddebolde og træningsbolde til børn. De findes i en lang række af søde dyr, og der kommer hele tiden nye til. Dyrene indbyder til fantasifuld leg med bolden, samtidig med at de gør den til et sjovt møbel som pynter på børneværelset. 

Du kan se alle de søde og sjove varianter her


 

 

 

Til træning

Uanset om du vælger en siddebold med ben eller en træningsbold uden ben, så kan den også bruges som et multifunktionelt træningsredskab for hele kroppen. Når du træner med en træningsbold, træner du balance, koordination, bevægelse og stabilitet på samme tid. 
Der er masser af forskellige øvelser du kan lave med din siddebold eller træningsbold, vi har samlet et lille udvalg af dem her 
 

Du finder vores træningsbolde uden ben her