Forebyg eller reducer rygsmerter med en siddebold

En siddebold er et ergonomisk og økonomisk fordelagtigt alternativ til en traditionel kontorstol. Når bolden bruges som stol trænes både balance og kernemuskulatur helt ubevidst. Bolden giver stor bevægelsesfrihed og sørger for at du ofte skifter stilling. Dette er med til at forebygge smerter i lænd, ryg og nakke.

 

At sidde aktivt betyder at din krop er i bevægelse mens du sidder. Du skal ikke selv tænke på at bevæge dig eller lave øvelser hele tiden, da bolden gør arbejdet for dig. Når du sidder på en bold vil det være mere naturligt at skifte position ofte og din kernemuskulatur er i højere grad aktiveret. Dette styrker musklerne i ryg og mave samt øger blodomløbet til både krop og hjerne.

 

Stærke muskler i ryg og mave er en forudsætning for en sund ryg uden smerter

 

Ondt i ryggen er en folkesygdom og skyldes i høj grad at vi sidder for meget ned, for længe af gangen og i fastlåste stillinger. En siddebold som kontorstol giver stor bevægelsesfrihed og sørger for en korrekt ergonomisk stilling. På bolden skifter du oftere stilling og det er hele grundprincippet med en siddebold

“den bedste siddestilling er altid den næste”

 

At bruge en bold som kontorstol giver en lang række fordele:

 

  • På siddebolden opnår du en ergonomisk siddestilling, hvor ryggen er ret og hoften højere end knæene. Du har langt større bevægelighed end på en traditionel kontorstol (selv dem med mange indstillinger og vippefunktioner), og skifter oftere stilling. Dette giver øget blodcirkulation til både krop og hjerne, som er med til at mindske træthed og øge koncentrationsevnen og effektiviteten. 

 

  • Når du bruger siddebolden som kontorstol træner du helt automatisk kernemuskulaturen og styrker balancen da kroppen hele tiden korrigerer for det eftergivende underlag. Med tiden vil bolden være med til at give dig en god ergonomisk stilling, en flot holdning og en stærkere krop - mens du alligevel sidder ned.

 

  • Den ergonomiske siddebold er især god til dig som oplever ryg-, nakke- eller lændesmerter. Med daglig træning (ved at bruge bolden som kontorstol) kan du styrke muskulaturen omkring rygsøjlen og maveregionen, hvilket vil være med til at reducere rygsmerterne. 

 

  • Færre rygsmerter kan være med til at nedsætte sygefravær. Samtidig giver det den enkelte medarbejder større velvære. Derudover vil det at kunne være aktiv i arbejdstiden mindske træthed og øge effektiviteten generelt. 
 
“Et møde bliver aldrig kedeligt hvis alle sidder på bolde”
 
Når du bruger en bold som kontorstol er det vigtigt at den har den rette størrelse for at du sidder komfortabelt. Størrelsen vælger du ud fra din højde.
 

 

Kvaliteten er altafgørende

Har du allerede prøvet at sidde på en bold men har svært ved at se fidussen? Måske synker du helt ned i bolden eller den mister formen efter få dages brug? En billig træningsbold fra supermarkedet kan IKKE bruges som siddebold.

 

Når bolden skal bruges som siddebold er kvaliteten afgørende

 

Vores siddebolde bliver produceret i Italien hos det italienske firma Ledragomma. Dette sker under skrappe EU krav, hvilket sikrer at boldene er uden det hormonforstyrrende ftalat DEPH. Alle boldene er desuden godkendt som medicinsk udstyr.


Den ergonomiske siddebold er produceret i et tykt plastmateriale og er tryktestet til 400 kg. Dette materiale sørger for at bolden kan opnå den nødvendige hårdhed, som er altafgørende for at den kan bruges som stol og er et godt ergonomisk alternativ til en kontorstol. Hårdheden gør at den er behagelig at sidde på og at du ikke synker ned i den som i en sækkestol. Alle vores bolde er desuden lavet med en særlig teknologi kaldet Maxafe, hvilket betyder at en indre membran sørger for at den ikke vil eksplodere i tilfælde af at der skulle komme et hul og at små huller kan lappes med et tilhørende lappekit. 


En bold af denne kvalitet vil kunne bruges som kontorstol hver dag i mange år uden at miste hverken form eller fylde. Det er altså en både ergonomisk, holdbar, gavnlig og økonomisk siddeløsning.

 

Find din kvalitetsbold her 

Et betræk til siddebolden øger komforten og opgraderer den til et flot møbel

Et betræk opgraderer den ergonomiske siddebold til en flot og stilfuld stol. Det er genialt hvis du fx har den stående fremme i dit hjem som stol eller hvis den skal blende ind i et æstetisk kontormiljø som kontorstol. 


Derudover øger betrækket både komforten og holdbarheden på siddebolden. Stoffet beskytter bolden mod småsten og tegnestifter på gulvet samt mod lynlåse og nitter i tøjet. Samtidig vil den ikke føles kold om vinteren eller varm om sommeren.


Betrækkene er lavet i en kraftig møbelvelour i 100% polyester. De findes i fire forskellige neutrale farver samt i en række søde og sjove dyr. Dermed kan man få en både flot eller sjov ergonomisk stol og kontorstol. Alle betræk er både udviklet og produceret på en lokal systue udenfor Helsingør. Et tæt samarbejde gør produktionen fleksibel. Derfor har vi også mulighed for at lave betræk i andre farver eller dyr på forespørgsel. 


Skal du bruge flere bolde som kontorstole til fx mødelokaler eller en større arbejdsplads har vi også mulighed for at brodere logo på betrækkene. 

 

Find din siddebold med betræk her

 Start med at bruge bolden som et supplement til din kontorstol

Når du i første omgang skifter stolen ud med en ergonomisk siddebold kan du hurtigt opleve træthed i ryggen og ømme muskler. Det er helt naturligt fordi kroppen er kommet lidt på arbejde og du bruger nogle muskler din krop ikke er vant til at bruge på den måde. Det er kun gode tegn på at det at bruge bolden som stol har en gavnlig effekt på din krop.


Oplever du denne træthed eller ubehag anbefaler vi at du i starten bruger siddebolden som supplement til din traditionelle stol. Det kan fx være at du sidder på bolden 5-10 minutter ad gangen nogle gange om dagen. Det kan også være at du kan starte med at sidde lidt længere tid, fx at du sidder på bolden fra morgenstunden og bytter ud efter formiddagspause eller at du skifter stolen ud med siddebolden efter frokost. Det vigtigste er at du lytter til din krop og husker på at kroppen skal "trænes" op til at sidde på bolden i lang tid ad gangen.


Ved regelmæssig brug af siddebolden vil din kernemuskulatur langsomt blive stærkere og du vil opleve at kunne sidde på bolden længere tid ad gangen. Til sidst kan du helt erstatte din traditionelle stol med en ergonomisk siddebold.


Hvis du har en siddebold derhjemme i din størrelse er det oplagt at bruge den i situationer hvor du alligevel sidder ned. Det kan være en ide at tilføje siddebolden til nogle faste rutiner, hvor du ellers ville sætte sig på en stol. Det kan være når du spiser morgenmad, ser tv-avis, hjælper med lektier eller sidder foran computeren. På den måde kan du få lidt aktivitet ind i ellers inaktive situationer. Derudover kan siddebolden selvfølgelig også bruges til deciderede træningsøvelser.

 

Find din siddebold her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik her for at se siddebolde både med og uden betræk