Om Boldene

PEZZI - Siddebolde og træningsbolde

Siddebolde med ben, kaldet sitsolution fås i fire størrelser. Det er vigtigt at bolden har en størrelse der passer til personhøjden.
XS (45 cm) passer en højde op til 140 cm
S (55 cm) passer en højde mellem 140 og 160 cm
M (65 cm) passer en højde mellem 160 og 180 cm
L (70 cm) passer en højde over 180 cm
 
Træningsbolde fås i fem størrelser med følgende størrelsesguide
XS (42 cm) passer en højde op til 140 cm
S (53 cm) passer en højde mellem 140 og 160 cm
M (65 cm) passer en højde mellem 160 og 180 cm
L (75 cm) passer en højde mellem 180 og 200 cm
XL (85 cm) passer en højde over 200 cm
 
Boldene produceres i Italien af Tonkey by Ledragomma, som startede tilbage i 1950'erne. Formålet dengang var genoptræning af Polio ramte, som blev rullet henover bolden. Tonkey laver bolde op til 120 cm og kan levere mange andre former for bolde. 

Alle bolde er testet til 400-450 kg. Vi har prøvet at presse en bold med 5000 kg mellem 2 plader  uden at den sprang.
Materialet er forholdsvis tykt, hvilket betyder at bolden kan pumpes så den bliver fast. Dette gør at man sidder på toppen af bolden uden at synke ned i den som i en sækkestol. 
Hvis en bold "kun" er testet til ca. 150 kg er materialet meget tyndt og man risikere at bolden giver sig for meget så man synker ned i den og dermed ikke opnår den gavnlige virkning. Så der er stor kvalitetsforskel på bolde.
 
Boldene er maxafe, hvilket betyder at de ikke eksplodere hvis der skulle gå hul på den. Materialet er forholdvis tykt og en indre membran sørger for at luften siver langsomt ud hvis der kommer hul. Skulle der blive et lille hul i en bold kan det desuden lappes med Fixakit lappegrej.
 
Alle bolde og siddepuder er Latex fri og DOP-DEHP fri.
 
Når man skal vælge boldstørrelse skal man udelukkende se på person højde. Vægten har ikke indflydelse på hvor stor bolden skal være.

SOFF - Pilatesbolde 

til Pilates træning: Boldene er fra 15 cm i diameter og op i 5 forskellige størrelser op til 40 cm- hver størrelse er let genkendelig da farverne er forskellige – de er lavet i samme materiale som de store pezzi siddebolde.
Massage ruller og massage bolde – skab blodomløb. varm musklerne op, masserer myoser – brug rullerne under fødderne så blodomløbet i ben og fødder stimuleres.


FIT SIT - siddepuder og Activa Disc

til både voksne og børn. Activa disc har mange anvendelses muligheder – som balance "bræt", på steder hvor bolde ikke kan benyttes – den er let at flytte med – og kan endda tages med i Teater og Biograf. Activa Dish kan endda benyttes i bilen – put ganske lidt luft i Activa disc og mærk forskellen – genial til den lange køretur.
Fit Sit har med sine massage dupper og skrå facon vundet indpas på mange kontorer og private hjem hvor man gerne vil sidde næsten som på bolden men hvor der ikke rigtig er plads til bolde.

 

Et par certifikater:

ISO 9001

ISO 13485