Teorien bag bolde og siddepuder

En del helbredsproblemer, heriblandt rygproblemer, er et resultat af vores 'moderne' livsstil, hvor vi sidder for meget og for længe – i skolen, på arbejdet og sågar også i fritiden bl.a. foran computeren. Manglen på bevægelse fører til manglende træning af musklerne og ender med at blive en alvorlig risiko faktor for vores sundhed. Træning af rygsøjlens muskelkorset – de dybe ryg- og mavemuskler – er ikke kun med til at minimere risikoen for rygsmerter men øger også det almene velbefindende.

 

En Pezzi siddebold/gymnastikbold kan uden slid og møje være med til at holde rygsøjlens muskelkorset stærkt blot ved at sidde på den – på arbejdet, i skolen og hjemmet. Den bliver til en slags bevægelig stol som stimulerer musklerne, styrker og øger balancen. Ved at sidde på bolden, bliver det at sidde ikke længere en statisk bevægelse men en dynamisk og aktiv bevægelse.

Når man sidder på et bevægeligt underlag ændres siddestillingen konstant og det stabilisere kroppen. Muskulaturen styrkes og der kommer en bedre blodcirkulation i kroppen og dermed øget næringstilførsel til vævene.

 

En stor del af befolkningen lider af tilbagevendende rygsmerter!

 dasdsa
Mange stole er designet ud fra helt andre kriterier end dem der er gode for kroppen. Vi er ikke skabt til at sidde ned, men til at gå, stå og ligge ned.

På en normal stol sidder de fleste og hænger i muskulaturen og rygsøjlen ligner et "C". En stærk ryg har fra naturens side en dobbelt "S" form.

Bolden er med til at fremme og opretholde denne. Sædehøjden skal være højere end knæleddet med en vinkel på 15-20°. Det sikrer, at sædet og hovedet er i den korrekte position. Desuden lukkes blodomløbet i benene ikke af, som når man benytter en stol. Det betyder igen, at man ikke konstant skal flytte på benene. Sid som du går!

Activa disc

En måde at opnå lidt af boldens virkning på en almindelig stol er at lægge en Activa Disc eller en FIT SIT skråpude på stolen. De fyldes med luft efter behov og gør at man sidder lidt ustabilt og derved opnås lidt af samme bevægelighed som på bolden. Endvidere kan den benyttes i f.eks. bilen som lændestøtte.

FIT SIT er som nævnt en skråpude – det har den fordel at benene kommer til at gå skråt ned og derved får man en bedre holding end på en alm stol. Activa er en "flad" luftfyldt siddepude – den er let at tage med f.eks. til møder men den er også genial i bilen – Hvis du benytter den i bilen skal der kun være lidt luft i den, så man ikke sidder for ustabilt. En af fordelene er at at benene ikke så let "sover" og at man oplever bedre velvære især under lange køreture – samtidig kan man let ændre på kørestillingen flyt den f.eks. om i ryggen.
 

Desuden er Activa disc et glimrende træningsredskab til træning af balance, styrkelse af knæ-, hofte- og fodled når den lægges på gulvet.

ggdsfsActiva disc som lændestøtte i bilen