Referencer

Forskning og undersøgelser om brug af bolde på skoler og børn og unge med ADHD

I USA har man benyttet bolde på arbejdspladser, på skoler og daginstitutioner i flere år end vi har i Danmark.

Siddebold.dk har siden starten haft fokus på netop arbejdspladser skoler og institututioner. "Brug bolden – sid aktivt" og "Læring i bevægelse" har stort siden starten været vores mottoer. Vi tror på at motion, bevægelse, aktivitet øger indlæring og koncentration. Heldigvis har man nu også fået øjnene op for det i kommunerne og staten.

Herunder er der links til forskellige undersøgelse – alle foretaget i USA. Kontakt os hvis I har brug for mere information, et indlæg til et møde el. lign. Vi kommer meget gerne ud .

ClassroomSeatingUsingBalls ADHD

Effects of stability balls in Special Education Classroom

wittfittstudy use of the stability ball as a chair in the classroom

banffelementary school stabilityballstudy2007 stability ball use in the classroom

AJOT studiet handler om brug af bolde  til hyperaktive børn og børn med ADHD, samt indretning af klasseværelse – det viste sig at boldene øger den tid de sidder stille i klassen – men læs selv og dan din egen mening.

AJOTstudy

Herunder er der et uddrag af et ret interessant magasin – National Association for Kinesiology & Physical Education in Higher Education. På side 10 er det en artikel om brug af bolde i en Universitetsklasse hvor temaet er "sharpening the mind through movement"

Uddrag ChronicleFebruary2009

USA er foran siger man – og det er de også indenfor brug af bolde og aktivitet i skoler, gymnasier, og universiteter – læs her om de mange studier både indenfor ADHD, uddannelse og arbejdspladser